Košarica

OPĆE ODREDBE

Nositelj svih prava na internet stranici  www.odaberiinaruci.hr  je trgovačko društvo ODABERI I NARUČI j.d.o.o. (dalje u tekstu: ODABERI I NARUČI).

Informacije o trgovačkom društvu

Pružatelj usluge internet prodaje je ODABERI I NARUČI j.d.o.o., Kozjačka ulica 65, 31000 Osijek,

OIB: 32627936668.

 • Tijelo: Trgovački sud u Osijeku
 • Godina osnivanja: 2017
 • Registracijski broj: 030187147
 • Djelatnost : 91 Trgovina na malo preko pošte ili interneta (NKD 2007)
 • Veličina:  1 – mikro (prema novom zakonu)
 • Porijeklo kapitala 100% domaći kapital – izvor FINA


Adresa elektroničke pošte:

odaberi.naruci@gmail.com 

ponude.oin@gmail.com

 

ODABERI I NARUČI putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa , te putem društvenih mreža. Korištenjem usluge odaberiinaruci.hr i svih pridruženih stranica i servisa ,smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga , te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i ODABERI I NARUČI, smatraju se sastavnim dijelom takvih Ugovora.


“Odaberi i naruči”, j.d.o.o za posredovanje pruža online usluge putem svoje stranice Odaberi i naruči. Usluga se sastoji od pružanja usluge posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, informacijskih usluga te financijskih transakcija.

Putem kupovine na stranici www.odaberiinaruci.hr  i Facebook stranici Odaberi i naruči web shop, sklapate ugovor gdje “Odaberi i naruči”, koji se bavi posredovanjem u kupnji putem interneta osigurava Vašu transakciju dok proizvod nije isporučen na vašu adresu , odnosno 75 radnih dana od uplate narudžbe.

Za korištenje stranice Odaberi i naruči, primjenjuju se sljedeći Opći uvjeti poslovanja te svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste pročitali naše Opće uvjete poslovanja, razumjeli ih, te da ih Vašom odlukom o kupnji prihvaćate. Odaberi i naruči ima pravo izmjene Općih uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku kao i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodne obavijesti. Da biste bili upoznati s mogućim izmjenama Općih uvjeta poslovanja obvezni ste povremeno pročitati Opće uvjete poslovanja. Samim korištenjem stranice s Vaše strane podrazumijevati će da ste upoznati sa svim izmjenama te da ih razumijete i prihvaćate. Ukoliko se ne slažete s općim uvjetima poslovanja ili ste maloljetni molimo da se suzdržite od uporabe stranica. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

Tvrtka Odaberi i naruči j.d.o.o., posrednik je (a ne izdavač ) sadržaja koji pribavljaju treće strane i dobavljači. Tvrtka Odaberi i naruči j.d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.


AUTORSKA PRAVA

Stranice polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranica, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.


PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGE

Administratori stranica zadržavaju pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašteni korisnik može postaviti na Internetske stranicu.

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja od strane Krajnjeg korisnika.

Uz sve prethodno navedene uvjete, “Odaberi i naruči”,j.d.o.o. za posredovanje u trgovini neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netočnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovim internetskim stranicama, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.


OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika
 • objavljivanje reklamnih poruka – smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena narudžba sponzoriranog članka prema važećem cjeniku stranice i da je osoba/tvrtka koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti.
 • korištenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili bilo kojeg drugog oblika promidžbe
 • nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini.
 • Tvrtka Odaberi i naruči j.d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Odaberi i naruči j.d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.Korisnik potvrđuje da su sve diskusije, recenzije, ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internetskoj stranici Odaberi i naruči j.d.o.o. i na Odaberi i naruči j.d.o.o. stranicama društvenih mreža, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Odaberi i naruči j.d.o.o. mogu nadzirati opisane komunikacije korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja. Odaberi i naruči j.d.o.o. zadržava pravo neobjave primljenog teksta recenzije ukoliko ocijeni da bi prilikom objave recenzije povrijedio odredbe Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/2022), odnosno ukoliko procijeni da se radi o lažnoj potrošačkoj recenziji, naručenoj recenziji ili preporuci, pogrešnom predstavljanju recenzija ili preporuka uslijed čije bi objave mogao snositi posljedice iz navedenog Zakona.Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Odaberi i naruči j.d.o.o. , od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane korisnika.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

 “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi budući djelatnici “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini te njihovi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi s privatnosti podataka može poslati e-mail poruku na odaberi.naruci@gmail.com.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, nalažemo mu da napusti sve internetske stranice “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini.

Ovu izjavu o privatnosti podataka “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta. Izmjene izjave o privatnosti podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama u vlasništu “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini.

Krajnji korisnik dužan je periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o privatnosti podataka.

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini poduzeti će sve mjere da bi zaštitilo osobne podatke svih kupaca, međutim ne može jamčiti zaštitu svake informacije prenesene sa ili na stranice u vlasništvu “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini kao posljedicu radnje treće strane.

Napominjemo da maloljetna osoba smije koristiti stranicu samo uz zakonskog zastupnika te da stranica nije napravljena da bi privukla maloljetne osobe.
Vašom odlukom o kupnji “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini dajete izričitu suglasnost da može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o novim proizvodima i uslugama, te unapređenja usluga i da “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa i sprječavanja eventualnih zlouporaba.

Ukoliko “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo korisnika putem e-maila te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod, zatražiti drugi proizvod u protuvrijednosti ili zatražiti povrat svojih sredstava nakon 75 radnih dana od uplate sredstava na naš račun.

Za više informacija o našem poslovanju prije kupnje obvezno pročitati Opće uvjete poslovanja jer vašom odlukom o kupnji pristali ste na naše Opće uvjete poslovanja te garantirate potpunost, točnost, istinitost i ažurnost osobnih podataka.


KAKO I GDJE UPLATITI?

 1. Plaća se unaprijed na transakcijski račun “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini ili putem PayPal servisa za plaćanje.
 2. Plaćanje pouzećem/po primitku nije moguće.
 3. Novce uplaćujete isključivo na transakcijski račun “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini koji ćete dobiti u primjeru uplatnice i koji glasi isključivo kao vlasništvo tvrtke , ili putem PayPal servisa.
 4. Na istu uplatnicu možete uplatiti za više artikala.
 5. Možete uplatiti u bilo kojoj banci, pošti, Fini, općom uplatnicom ili Internet bankarstvom, ili putem PayPal servisa.
 6. Napominjemo da ugovor u ime maloljetne osobe ili osobe koje nema poslovnu sposobnost može zaključiti samo zakonski zastupnik, a osoba s djelomičnom poslovnom sposobnošću može sklopiti ugovor samo uz dopuštenje svog zakonskog zastupnika.
 7. Primitkom uplatnice korisnici završavaju postupak kupovine te su obvezni uplatiti kroz tri radna dana. Nakon tog roka opet je potrebno provjeriti raspoloživost artikala i eventualne promjene cijene. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja na račun “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini.
 8. Cijena dostave i provizije  je uključena u konačnu cijenu proizvoda koju kupac uplaćuje na naš račun. Trošak obrade pošiljaka koje Hrvatska pošta naplaćuje prilikom dostave , spadaju u troškove trećih strana i ne idu niti u korist naše tvrtke niti u korist naših dobavljača .
 9. Narudžbu nakon uplate nije moguće otkazati!

CIJENE PROIZVODA I AKCIJSKE CIJENE

 1. Cijene su izražene u službenoj valuti Republike Hrvatske.
 2. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.
 3. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranice za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške zbog ljudskog faktora.
 4. U slučaju takve situacije “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini pravovremeno će obavijestiti korisnike.
 5. “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, može odrediti određene popuste na kupovinu putem stranice koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje dok dotični ne odredi drugačije.
 6. Akcijski proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni samo specificiranim skupinama. Uvjeti akcijske prodaje bit će opisani na stranicama.
 7. Odaberi i naruči će periodično i prema svojoj odluci stavljati određene artikle na akcijsku prodaju.
 8. Ukoliko akcija završi kod prodavača u trenutku Vaše uplate, po dogovoru sa Krajnjim kupcem čekamo slijedeći akciju ili vraćamo uplaćeni iznos na Vaš račun.

ZA KOLIKO DANA STIŽE NARUČENA ROBA ?

 1. Odaberi i Naruči u najkraćem mogućem vremenu Vašu narudžbu proslijeđuje na daljnju obradu dobavljačima , koji proizvode otpremaju na transport prema odredišnoj adresi. Naručeni proizvod bi Vam , ukoliko se prilikom transporta ne pojavi neplanirana poteškoća na koju niti Odaberi i naruči, niti naši dobavljači ne mogu utjecati, trebao biti isporučen u periodu do maksimlno 75 radnih dana. To ne uključuje eventualno zadržavanje na carini ili poštanskim uredima.
 2. Oznaka ” PO NARUDŽBI” navedena pokraj proizvoda koji želite kupiti, govori da je proizvod dostupan za narudžbu kod naših dobavljača. Odaberi i Naruči ne posjeduje skladište i ne šalje proizvode sa svoje adrese već isključivo posreduje u prodaji i prenosi informacije dobijene od strane dobavljača .
 3. Nakon uplate Vaše narudžbe , istu u što kraćem vremenu šaljemo na obradu, dobavljač od kojeg smo naručili šalje proizvod te od tada možete početi računati rok dostave.
 4. Proizvod je ponekad moguće čekati do 75 radnih dana u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili zbog povećanog prometa na poštama. Ukoliko Vaša narudžba kasni molimo da  podnesete reklamaciju putem reklamacijskog obrasca koji se nalazi na dnu naše stranice, a možete ga pogledati i OVDJE
 5. “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini nema utjecaja na dostavu poštanskih službi.
 6. Proizvode koji imaju „tracking number“ ili broj za praćenje moguće je pratiti tokom njihova puta.
 7. Svi proizvodi Vam stižu odvojeno jer su najčešće naručeni od različitih stranih prodavača.
 8. Nakon 75 radnih dana ( od datuma Vaše uplate ) ukoliko niste primili proizvod, ispunite obrazac za reklamaciju koji se nalazi na dnu stranice, a možete ga pogledati i OVDJE
 9. Krajnji kupac obvezan je naručeni proizvod pričekati do 75 radnih dana , nakon čega može podnijeti reklamaciju i zatražiti povrat uplaćenih sredstava.
 10. Svaka zloubotreba, krađa, laganje, neprimjereno i nezakonito ponašanje krajnjeg kupca može rezultirati raskidom ugovora od strane “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, te “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini nije odgovorno za štetu koja može nastati kao posljedica navedenog te odgovornost u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.

CIJENE POŠTARINE I CARINSKI TROŠKOVI 

– Dodatni troškovi

Eventualne troškove carinjenja i poreza snosi potrošač. Carina se obračunava nakon što proizvod dođe u države potrošača te samim time troškovi carinjenja nisu uračunati u ukupne cijene koju potrošač uplaćuje za proizvode na račun ODABERI I NARUČI.

Detalje o troškovima carine molimo sa provjerite na stranici www.carina.hr ili Vama najbližoj carinarnici.
Sve kupljene proizvode potrošač bira i naručuje te uvozi na svoju sigurnost. Smatra se da je potrošač upoznat s Zakonom o carini.

ODABERI I NARUČI nije odgovoran za moguće dodatne troškove kao što su lokalne takse i uvozne naknade ukoliko one postoje za proizvod koji se naručuje.

Svi proizvodi iz naše ponude imaju unaprijed plaćene carinske troškove, a kupcima kojima vršimo uslugu posredovanja proizvoda po njihovom odabiru, troškove snose sami!


Reklamacija

“Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, specijalizirano je isključivo za posredovanje u trgovini, ne za uvoz robe, te ne odgovara za:

 • kvalitetu proizvoda
 • izgled proizvoda
 • funkcionalnost proizvoda
 • dostavu proizvoda

Na sve podnešene reklamacije, kupcu će biti odgovoreno unutar maksimalno propisanog Zakonskog roka od 15 dana.

 1. Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, ”Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini  ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora.
 2. Opisi proizvoda na stranici su izvorni opisi prodavača s Internet trgovina i samo su kopirani na našu stranicu.
 3. Ukoliko ste zaprimili krivi artikl (artikl je potpuno druge boje, potpuno drugi proizvod) bitno je da unutar 14 dana od primitka narudžbe proizvod reklamirate putem obrasca koji se nalazi na dnu stranice , a možete ga pogledati i  OVDJE . Nakon toga reklamaciju šaljemo dobavljaču i vršimo puni povrat sredstava na Vaš račun ili Vam naručujemo novi artikl u dogovoru s Vama .
 4. Zbog rasvjete boje proizvoda uvijek mogu malo odstupati te zamjena/povrat sredstava nisu mogući ako je artikl malo svjetliji/tamniji (Stavka 1 gore).
 5. Ukoliko ste se krivo izmjerili prema navedenim dimenzijama ili poslanim tablicama (konfekcije, stopalo) nije moguća zamjena/povrat sredstava. Navedene dimenzije uvijek mogu odstupati za koji cm te su postavljene izvorno od strane stranih dobavljača.
 6. Ukoliko niste čitali opis o sastavu materijala/opis artikla općenito nije moguća zamjena/povrat sredstava.
 7. Ukoliko Vam proizvod uopće nije stigao u navedenim rokovima (krajnji rok isporuke do 75 radnih dana),  vršimo povrat novca na Vaš račun ili Vam se šalje novi proizvod koji dobivate u najkraće mogućem roku.
 8. U roku 14 dana od primitka artikla imate pravo na reklamaciju bez obzira na razlog.
 9. U slučaju stavka 8., artikl možete možete poslati na adresu dobavljača o svom trošku.
 10. U slučaju stavka 9., nakon našeg dogovora sa dobavljačem artikl šaljete na adresu sa zaprimljenog paketa sa svim etiketama o svom trošku.
 11. Reklamaciju proizvoda je moguće napraviti isključivo putem linka https://odaberiinaruci.hr/reklamacije/ ili slanjem pisanog prigovora na adresu : Odaberi i naruči j.d.o.o. Kozjačka 65, 31000 Osijek
 12. Kupac bi prilikom javljanja trebao znati broj narudžbe i datum uplate narudžbe kako bismo mogli ući u trag narudžbi.
 13. Podnositelj reklamacije odgovara pred zakonom za informacije napisane u reklamaciji. “Odaberi i naruči”, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini,  zadržava pravo provjere informacija te tužbe u slučaju lažnih informacija.
 14. Reklamacija se uvažava unutar 14 dana od primitka proizvoda.
 15. Ugovor možete raskinuti samo ako ste prethodno dali prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora (za popravak ili zamjenu stvari). Ako prodavatelj u tom naknadnom primjerenom roku ne ispuni ugovor, ugovor se raskida po samom zakonu.
 16. Svaka zloupotreba ili nezakonito ponašanje krajnjeg kupca podložni su tužbi.
 17. Svi eventualni povrati novca se vrše putem našeg poslovnog računa na Vaš račun u banci.
 18. Rok za odgovor na reklamaciju je 15 dana.
 19. Povrat sredstava se vrši unutar 15 radnih dana po završetku obrade reklamacije
 20. Ukoliko proizvodom niste zadovoljni, ili proizvod ima neku grešku, kontaktirajte nas. Riješiti ćemo Vaš problem u što kraćem roku. Povrat i zamjena proizvoda kod nas su mogući u roku od 14 dana od primitka pošiljke. Napominjemo da roba koju ste zaprimili ne smije biti oprana, ili imati fizičke tragova nošenja  i korištenja, a ukoliko se radi o električnim uređajima, ne smiju imati tragove korištenja ili fizički nanešena oštećenja od strane kupca. Proizvod koji želite vratiti mora biti neoštećen, u prikladnom pakiranju sa svim dijelovima i priborom. Pošaljite proizvod preporučenom poštom zajedno sa pisanom reklamacijom u kojoj Vas molimo da navedete IBAN broj računa na koji se može izvršiti povrat uplate. Ukoliko je proizvod oštećen neopreznim rukovanjem kupca, Odaberi i Naruči zadržava pravo odbijanja priznanja reklamacije. Kupoprodajna cijena će biti vraćena u roku od 15 radnih dana od primitka Vašeg paketa  Troškove dostave uvijek snosi pošiljatelj. Ne prihvaćamo pošiljke s otkupninom!

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i Odaberi i naruči j.d.o.o., u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.


GARANCIJA

 1. Ukoliko Vam proizvod ne stigne u navedenim rokovima (do 75 radnih dana ), molimo da podnesete reklamaciju i obavijestite nas, a Vaša sredstva će Vam biti vraćena ili će Vam biti poslan isti novi proizvod, ovisno o dogovoru s Vama, odnosno, krajnjim kupcem. Kašnjenje isporuke možete prijaviti slanjem reklamacije putem obrasca na dnu stranice , a isti možete pogledati i OVDJE
 2. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koji se pokažu u roku od dvije godine od predaje stvari.
 3. Za nedostatak koji se pojavi u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika na potrošača pretpostavlja se da je postojao u vrijeme prijelaza rizika na potrošača osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno (ne) proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.
 4. U slučaju da umjesto slanja novog proizvoda želite povrat uplaćenih sredstava, ista će Vam biti izvršena  .
 5. Naš krajnji rok za povrat sredstava je 15 radnih dana od završetka obrade reklamacije ,u slučaju da naručeni proizvod nije stigao nakon krajnjeg roka ( 75 radnih dana )

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, prikuplja osobne podatke Kupaca (ime, prezime, adresu, e-mail i broj telefona), samo u mjeri u kojoj su isti nužni za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za on-line kupovinu.

Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca, osim podataka koji su nužni za izvršenje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini, kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih osobnih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u zbirci osobnih podataka koju vodi Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini.

Svi djelatnici Odaberi i naruči, j.d.o.o. za posredovanje u trgovini poštuju načela zaštite osobnih podataka.


Pravo na jednostrani raskid ugovora ( Izvadak iz zakona )

Pravo kupca na raskid ugovora i rokovi za raskid ugovora (izvod iz Zakona o zaštiti potrošača):

Pravo na raskid ugovora – Članak 45.

 1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 radnih dana.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
 3. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete naći OVDJE


Rok za raskid ugovora ako potvrda prethodne obavijesti nije dostavljena – Članak 46.

 1. Ako je trgovac dostavio potrošaču obavijest iz stavka 1. ovoga članka u roku od godine dana, računajući od rokova određenih u članku 79. ovoga Zakona, pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 79. ovoga Zakona prestaje po isteku 14 dana od dana kada je potrošač primio tu obavijest.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana primitka proizvoda.
 3. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora.
 4. Ako trgovac, u roku iz stavka 1. ovoga članka, dostavi potrošaču potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 radnih dana od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.
 5. Ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 60. stavku 1. točkama 9. i 10. ovoga Zakona, pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora iz članka 79. ovoga Zakona prestaje po isteku godine dana od isteka roka za raskid iz članka 79. ovoga Zakona.

Oblik raskida ugovora – Članak 47.

 1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 45. i 46. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora – Članak 48.

 1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
 2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
 3. Trgovac je dužan, u roku od 30 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Isključenje prava na raskid ugovora – Članak 49.

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 45. i 46. ovoga Zakona ako je riječ o ugovoru:

o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak potrošača, započelo prije isteka roka u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora, o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu, o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju, o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao, o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina o igrama na sreću.


Isključenje prava na otkaz ugovora

Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora,
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
 • o prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,
 • o prodaji knjiga i drugih publikacija.

Rješavanje sporova
U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Osijeku.Komunikacija s potrošačima

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas ODABERI I NARUČI u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obaviještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Potrošač može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

Adresa elektroničke pošte:
odaberi.naruci@gmail.com 

ponude.oin@gmail.com

 

 

 

UGOVOR POSTAJE VAŽEĆI SA PRIMLJENOM UPLATOM NA NAŠ ŽIRO RAČUN !

Loading...